EfficiŰnt e-mailbeheer door OTTO-klantenservice
Sander Trum en Jan Vidts 
Dag: maandag 17 juni
Locatie: Kalvermelk 1
Tijd: 10:30 - 11:10
Door: Jan Vidts en Sander Trum

Ongeveer 1.000 e-mails ontvangt OTTO dagelijks met allerhande vragen omtrent producten, leveringen en betalingen. Om dit alles in goede banen te leiden is een gestructureerde en geautomatiseerde aanpak nodig. De voorbije maanden is XQTING samen met het projectteam van OTTO druk in de weer geweest om een overstap naar iAGENT, de e-mailhandling-oplossing van het Duitse novomind, voor te bereiden.

Over de spreker:

Jan verdiende zijn sporen als software engineer bij Komatsu Europe en Lernout & Hauspie. In 1994 stapte hij over naar Voxtron (vandaag Enghouse Interactive - analyse, implementatie en integratie van software in contactcenters) waar hij van projectmanager doorgroeide naar managing director. In februari 2018 verliet hij Voxtron en richtte hij - samen met Wim Van Houts (ex development manager bij Voxtron) - XQTING ("executing") op. XQTING is een system integrator en software development organisatie met een sterke background in telefonie en contact centers. Jan is tevens medeoprichter van het Belgische Customer Contact Forum.

Functie: CEO 

Klik hier voor zijn LinkedIn profiel

Sander startte in 2015 bij OTTO en begon als tekstschrijver, waarbij hij zich bezighield met het vaststellen van de communicatierichtlijnen en het herschrijven en creŰren van teksten. Vandaar groeide hij door naar de functie van projectleider en sinds 2018 bekleedt Sander een dubbelrol. Als project- en communicatieco÷rdinator zorgt hij ervoor dat grote projecten binnen OTTO correct, op tijd en met het gewenste resultaat worden ge´mplementeerd. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van OTTO. Hij is daarmee dÚ specialist binnen OTTO op het gebied van (klanten)communicatie. 

Functie: Project- en Communicatieco÷rdinator 

Klik hier voor zijn LinkedIn profiel